GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

Over Grid

Dieper graven naar
de echte vraag

IT-dienstverlener voor publieke organisaties

GRID is in 2014 ontstaan als Gezamenlijke Regionale ICT-Dienst voor de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam. Wij bieden een IT-omgeving waardoor publieke organisaties in regio Groningen op een snelle en veilige wijze gegevens kunnen uitwisselen en transacties kunnen uitvoeren met burgers, organisaties en andere overheidsinstanties. Eigentijds, enthousiast, nuchter en transparant. Niet experimenteel, maar doordacht en stabiel.

Waar tot 2014 iedere gemeente haar eigen ICT-afdeling had, vormen wij vandaag de dag een hechte club IT-specialisten binnen een eigen onderneming. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat het IT-beleid, beheer van de systemen, netwerken, applicaties en gegevens voor publieke organisaties dagelijks vlekkeloos verloopt. Dat doen wij op een eenduidige, flexibele, open en klantgerichte wijze. Als IT-leverancier en betrokken adviseur voor overheidsorganisaties in regio Groningen omarmen wij de digitale dienstverlening voor publieke organisaties. Naast gemeentelijke organisaties bieden wij onze dienstverlening ook aan andere publieke organisaties in de regio aan.

Digitale schakel tussen mensen in de publieke sector

GRID helpt overheidsorganisaties in het maken van IT gerelateerde keuzes en zorgt ervoor dat de IT-kosten beheersbaar blijven. Onze IT-specialisten nemen hun verantwoordelijkheid, waardoor onze eindgebruikers beschikken over de juiste faciliteiten en eigentijdse systemen. Zo zijn de gebruikers van onze IT-oplossingen in staat om op een goede, eigentijdse en bovenal veilige manier hun werk uit te kunnen voeren. Bovendien is onze servicedesk altijd beschikbaar om gebruikers te informeren of te ondersteunen bij werkplek gerelateerde vragen. We komen graag naar gebruikers toe om ze te faciliteren.

In de praktijk zijn wij actief als regisseur van de digitale systemen voor publieke organisaties. Wij denken vooruit en weten wat er speelt, zowel lokaal als internationaal. Wij ondersteunen de gebruikers van onze IT-oplossingen waar nodig. Daarbij zorgen wij ervoor dat de IT-omgeving van onze klanten beschikbaar is. Zodat data van burgers, organisaties en andere overheidsinstanties op een juiste manier beschikbaar wordt gesteld en veilig wordt beheerd.

“Wij draaien aan de knoppen en nemen initiatief voor vernieuwing, maar lossen tegelijkertijd alledaagse IT-problemen op.”

Gerard Siemons

Manager klantprocessen

Niet vraag gestuurd, maar oplossingsgericht

Door wet- en regelgeving worden publieke organisaties steeds meer gedwongen grote IT-vernieuwingen door te voeren. Dit vraagt om investeringen in techniek, data opslag en security oplossingen. Technologische toepassingen volgen elkaar steeds sneller op terwijl data belangrijker en dominanter wordt. Bovendien zal dit de komende jaren ook de (interne) processen van publieke organisaties steeds meer gaan beïnvloeden.

Onze dienstverlening beperkt zich daarom niet tot enkel de uitvoer van een functionele wens. Volgens ons schuilen er namelijk meer vragen achter de oorspronkelijk vraag. Wij zijn proactief en graven dieper tot we de échte behoefte hebben achterhaald. Zodra we die behoefte in kaart hebben gebracht, zorgen wij met onze kennis en kunde voor een toegankelijke, menselijke en toekomstgerichte IT-oplossing.

Onze medewerkers over GRID

Financiële overzichten GRID