GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

“Binnen GRID focussen we op verbinding, discussiëren we over de inhoud. Er is geen verborgen agenda, ik voel mij gehoord én gezien.” – Jonathan Kamminga

Werkend voor een grote wereldspeler vloog hij de hele wereld over. Doordeweeks in het buitenland, op vrijdagavond weer thuis in Groningen. De leef- en werkomgeving van Jonathan Kamminga was jarenlang op z’n zachtst gezegd afwisselend. Als kersverse vader draaide hij de knop om en koos hij bewust voor een werkgever dichterbij huis. Maar waarom dan GRID?

 

Flinke omslag

“Ik reed 150.000 kilometer per jaar en zat overal en nergens. Ik vond het hartstikke leuk wat ik deed, maar was altijd in mijn eentje op pad. Ik vertrok ’s ochtends heel vroeg en was vaak pas laat weer thuis. Als je alleen of met z’n tweeën bent kun je dat een tijdje volhouden. Toen mijn vrouw zwanger was vond ik het steeds lastiger. Natuurlijk kon ik in de weekenden of bij calamiteiten naar huis, maar dat is niet hoe ik het gezinsleven voor mij zie”, vertelt Jonathan. In de zomer van 2021 start hij zijn zoektocht naar een nieuwe baan en wordt hij enthousiast over een functie als servicedeskmedewerker bij GRID.

 

Warm bad

Jonathan: “Natuurlijk wilden de gesprekspartners tijdens mijn sollicitatie weten waarom voor GRID zou kiezen. Ik heb vanaf het begin open en eerlijk aangegeven dat ik jarenlang veel heb geleerd, maar nu voor mijn gezin kies. Daar werd niet afwijzend of verbaasd op gereageerd. Sterker nog: er werd perspectief geboden, er werden mij ambitie- en groeimogelijkheden voorgehouden”.

Zijn ruime ervaring in verschillende organisaties maakt Jonathan een waardevolle collega voor het team van GRID. Amper een jaar na zijn carrièreswitch wordt hij benoemd tot incidentmanager én wordt zijn jaarcontract omgezet in een vast contract. “De waardering die een ieder binnen GRID krijgt vind ik heel warm en prettig. Dat kan in een praktische vorm zijn zoals loonsverhoging of in mijn geval een nieuwe functie, maar ook net zo goed in een compliment. Het is een hechte club, dat voel je.”

 

Open karakter

De grootste verandering ziet Jonathan terug in de onderlinge communicatie. Hij vertelt: “De verbinding die ik met mijn collega’s voel, heb ik bij mijn vorige werkgever nooit ervaren. Natuurlijk, het team van GRID is een stuk kleiner. Als er iets is loop je even bij elkaar binnen, overal staat de deur voor je open. Hiervoor werkte ik veelal individueel en wist ik niet eens wie mijn HR adviseur was of wanneer ik hem of haar het beste kon bellen, omdat die afdeling in Zuid-Afrika zat. De hiërarchische cultuur van zo’n grote organisatie mis ik absoluut niet. Binnen GRID focussen we juist op verbinding, discussiëren we over de inhoud. Er is geen verborgen agenda, ik voel mij gehoord én gezien”.

 

Blijven ontwikkelen

De bekende ‘ons kent ons’ cultuur, maar dan met een flinke plus omschrijft volgens Jonathan hoe GRID met haar medewerkers omgaat. “Er wordt oprecht gekeken naar wie je bent, wat je wilt ontwikkelen en bereiken, waar GRID kan ondersteunen. Het is geen éénrichtingsverkeer waarbij enkel gestuurd wordt op functie inhoud. Persoonlijke ontwikkeling staat hier centraal. Dat is voor mij een hele motiverende factor om me nog jarenlang voor GRID in te zetten!”, sluit hij af.

Ben jij net als Jonathan op zoek naar een uitdagende functie in een hecht team én dichterbij huis? Zoek je een werkgever waar je als persoon gezien wordt, doelen behaald worden en plezier voorop staat? Dan ben je bij GRID aan het juiste adres. Bekijk gerust eens onze vacatures en laat zeker iets van je horen! We kijk er naar uit je te leren kennen.