GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

“Het verschil zit hem in het feit dat ik nu ook meedenk over de oplossing. Ik word uitgedaagd en ben scherper dan ooit.” – Edwin Venema

Tienduizenden kilometers per jaar en steeds maar weer actief in het midden van Nederland. Nooit dichtbij huis, altijd druk met commercie. Het was Edwin Venema op zijn lijf geschreven. Toch knaagde er iets. Steeds vaker baalde hij van de afstand tussen zijn woonplaats in Oost Groningen en werkomgeving ver daarbuiten. Mooie projecten met gelijksoortige uitdagingen, die vind je toch alleen in de Randstad? Niets bleek minder waar.

 

Overstap

Zo’n twee jaar geleden maakte Edwin de shift. Op een kwartiertje afstand vanaf huis is hij sindsdien actief als manager projecten bij GRID. Hij vertelt: “Ik was op zoek naar een uitdagende, nieuwe baan en wilde het liefste overstappen van commercie naar projectbegeleiding. Terwijl ik mij focuste op een interessante functie die weer minstens een uur rijden was, ontstond er bij GRID een mooie kans”. Het enthousiasme, de kennis en projecten in combinatie met het klantcontact spraken Edwin direct aan. Met name de overstap naar de Microsoft 365 omgeving raakte hem. Daar was Edwin immers al jaren in actief en kon hij zijn steentje aan bijdragen.

 

Van A tot Z

“Alle jaren dat ik door heel Nederland reed voerde ik met name klantgesprekken. Na enig contact droeg ik een klant over aan mijn collega’s voor de uitvoering van het project. Ik had nauwelijks feeling met de operationele organisatie ervan. Als projectleider bij GRID spreek ik nog altijd veel met onze klanten. Het verschil zit hem met name in het feit dat ik nu ook mee kan denken over de oplossing. Iets uit kan zetten, wat ik bespreek met mijn technische collega’s en het vervolgens presenteer aan onze klant(en). Bovendien ben ik ook nog eens betrokken bij de uitvoering en uitrol van het project. Dat geeft mij veel meer voldoening en maakt mijn werk zoveel leuker!”, aldus Edwin.

 

Persoonlijker dan ooit tevoren

Is GRID daarin dan uniek? Wellicht niet. Er zullen vast meer bedrijven zijn in Noord Nederland die op zoek zijn naar een ervaren projectleider. “Bij GRID werk ik voor gemeenten waar ik mij mee verbonden voel. Ze liggen letterlijk en figuurlijk dichtbij mij. Sterker nog: waar ik zelf geboren en getogen ben. Dat maakt mijn werk persoonlijker dan ooit tevoren en geeft me het gevoel dat ik bijdraag aan iets essentieels. Bovendien sta ik nu bijna nooit meer in de file, dat vind ik echt ideaal. Ik kan me niet meer indenken hoe het was om rond 15 uur ’s middags nog vanaf Rotterdam naar huis te rijden. Dag in, dag uit terwijl ik de volgende ochtend gewoon weer om 7 uur in de auto stapte.”

 

Zo kan het ook

Dat een verandering in functie niet zomaar aan komt waaien, snapt hij als geen ander. “Ik heb vaak nagedacht welke cursus of studie ik zou willen volgen. Bovendien was ik ook wel benieuwd hoe IT zich zou bewegen in overheidsland, of in de zorg. Vanuit mijn privé situatie heb ik veel met zorg instellingen te maken (gehad). Daarbij zag ik hoe stroperig dat soms gaat. Ik was dus wel toe aan een flinke ommezwaai, zowel in doelgroep als in functie”.

De afgelopen twee jaar heeft het team van GRID Edwin bewezen dat het niet overal zo hoeft te gaan. “Als je ziet wat wij met elkaar wegzetten qua werk, daar sta ik soms echt versteld van. In teamverband, maar zeker ook individueel. Het mooie van GRID vind ik de mogelijkheden om je voortdurend te blijven ontwikkelen. Er zijn ruime opleidingsbudgetten, zodat iedereen de cursus of training kan volgen die hij of zij maar wil. Dat zie je niet overal, hoor!”.

 

Gezonde work-life balance

Naast zijn functie als hoofd projecten is Edwin actief als MT-lid binnen GRID. “Het is fijn om mee te kunnen denken, mijn mening te mogen geven en samen beslissingen te nemen. Tuurlijk vraagt dat meer van mij dan enkel de rol als projectleider, maar ik denk dat dat ook wel bij mij past. Ik word uitgedaagd en ben scherper dan ooit. Al denk ik dat de gezonde balans tussen werk en privé die ik nu voel daar absoluut aan bijdraagt. Ik ben veel minder gehaast en gejaagd dan voorheen, dat merken ze thuis ook”.

 

Heb jij net als Edwin een ruime ervaring in de IT en lijkt het je leuk om actief mee te denken over de beste oplossingen voor onze gebruikers? Komt dat even goed uit! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar een inspirerende en ervaren collega’s. Bekijk onze vacatures en laat zeker iets van je horen! We kijken er naar uit je binnenkort te ontmoeten.