GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

“Door mijn ervaring vorm ik ideeën hoe het anders, beter of vernieuwend kan. Hier krijg ik de ruimte en vrijheid om die ideeën uit te voeren.” – Harma Potze

Achttien jaar lang werkte ze met veel plezier als functioneel beheerder bij de gemeente Stadskanaal. De samenvoeging van Bellingwedde en Vlagtwedde tot de gemeente Westerwolde bracht Harma een nieuwe werkomgeving. Begin 2021 switchte zij opnieuw, toen ze gevraagd werd als technisch beheerder binnen GRID. Onder het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, sprong ze in het diepe. En… met succes!

 

Ruimte voor ontwikkeling

Uitdagend, maar toch gemoedelijk. Het zijn twee termen die precies omschrijven hoe werken bij GRID voor Harma voelt. “Mijn jarenlange ervaring als functioneel beheerder helpt mij nog iedere dag op weg. Waar ik me voorheen vooral richtte op het inrichten van de software en werkprocessen, houd ik mij nu bezig met het installeren en beheren van services. Juist door mijn ervaring vorm ik ideeën bij hoe het anders, beter of vernieuwend kan. Binnen GRID krijg ik de ruimte en vrijheid om die ideeën uit te voeren”, legt ze uit.

 

Weg uit de detachering

Startend vanuit de detachering, inmiddels onderdeel van het vaste team bij GRID. Een bewuste keuze die Harma een jaar nadat ze bij GRID begon maakte. Harma: “Mijn overstap van Stadskanaal naar Westerwolde verliep al via detachering. Ik vond het destijds leuk en leerzaam om weer eens een andere omgeving te zien. Ik merkte alleen al gauw dat het voor mij niet is weggelegd om telkens weer ergens opnieuw de weg te vinden”.

Ze vervolgt: “Toen ik binnen GRID eenmaal mijn plek gevonden had, heb ik gevraagd of er ruimte was voor een vast contract. Een bewuste keuze voor een werkgever waar ik mij heel prettig voel. Er wordt naar mij geluisterd, ik voel me gehoord én gezien. Er heerst een fijne en leuke sfeer onder de collega’s, maar ook op directieniveau”. Flauw kunnen ouwehoeren hoort daar volgens Harma bij. “Het is niet voor niets een mannen omgeving. Vrouwen zijn in de IT helaas nog onder vertegenwoordigd. Het zou leuk zijn als daar verandering in komt. Mannen zijn directer, maar je weet wel wat je aan hen hebt.”

 

Geen dag is hetzelfde

Haar flinke dosis nieuwsgierigheid en continue wil om te ontwikkelen hebben Harma al ver gebracht. Het mooie aan GRID vindt zij de mogelijkheden om te blijven groeien, gecombineerd met een fijne balans tussen werk en privé. “Ik werk vier keer negen uur en ben iedere maandag vrij. Dat is heerlijk, maar soms ook best een uitdaging. Voor mijzelf dan hoor, ik betrap me er namelijk geregeld op dat ik op maandag al enorm veel zin heb om weer op te kunnen starten, problemen op te lossen en ook steeds vaker het wiel zelf uit te vinden. Geen dag is hetzelfde, juist die onvoorspelbaarheid houdt mij scherp”, aldus Harma.

Iedere voor Harma “logische vervolgstap” binnen haar carrière laat haar nu genieten van haar werk als technisch beheerder binnen GRID. Gedrevenheid, zelfontplooiing en bevlogenheid, daar houden we bij GRID wel van. Bovendien past het goed binnen de vernieuwende IT strategie die wij de komende tijd voor de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam en het werkbedrijf Afeer zullen introduceren.

Geen verouderde on-premises software, maar werken vanuit de Cloud. SaaS IT oplossingen en Microsoft 365 toepassingen: we duiken er midden in. Combineer dat vervolgens eens met een wereld waarin veel gehackt wordt. Klinkt dat uitdagend? Bekijk dan eens onze vacatures en laat van je horen! De koffie staat voor je klaar tijdens een kennismaking.