GRID IN DE REGIO

Vanuit de samenwerking met onze leveranciers en partners vervullen wij onze rol als betrokken IT-adviseur en dienstverlener.

 
> Ontmoet onze regionale verbinders
OVER GRID

GRID staat voor gezamenlijke regionale ICT-dienst en is ontstaan vanuit vier gemeenten in de regio Oost-Groningen

 
> LEER GRID BETER KENNEN
WERKEN BIJ GRID

Grid staat in de regio groningen bekend als IT-werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken

 
> GA JIJ ONZE IT-UITDAGING AAN?
GRID VOOR JOU

Een stabiele werkomgeving is essentieel. Wij bieden publieke organisaties een doordacht, toekomstgericht, efficiënt en veilig IT-landschap

 
> ONTDEK DE VIER SUCCESFACTOREN VAN GRID
CONTACT

Rechtstreeks in contact of meer informatie

 
> KOM IN CONTACT MET GRID

“Er gebeurt hier dagelijks veel en er is ook de nodige hectiek. Desondanks weten we dit te managen en onze focus te houden.” – Edwin Miedema

Ooit begonnen als netwerkbeheerder, inmiddels al vele jaren ICT manager. Via verschillende functies en werkomgevingen altijd actief op het snijvlak van bedrijfsvoering en IT. Van KPN tot PricewaterhouseCoopers, het Centraal Justitieel Incassobureau en Woningcorporatie Actium. Edwin Miedema faciliteert graag business vraagstukken met techniek. De ambitie en het nuchter willen doorpakken van GRID raakten zijn enthousiasme.

 

Overgang en transitie

“Gedreven door de uitstraling en identiteit op de website, maar ook door de uitdagende omschrijving van de functie reageerde ik op de vacature van ICT manager bij GRID. Daarin las ik al meer over de overgang naar de Cloud, SaaS applicaties en de inzet van Microsoft 365. Tijdens de sollicitatiegesprekken spraken we ook over de transitie van GRID als ICT club zelf. Zo’n overgang brengt namelijk naast inhoud en technische ontwikkelingen ook heel wat interne verandering met zich mee”, start Edwin.

Hij vervolgt: “Ik houd van een heldere koers en het uitzetten van de grote lijnen. Van vormgeven en enthousiasmeren tot realiseren. Dat betekent wel dat je allerlei ingrediënten tegen gaat komen die je nodig hebt om een dergelijke ontwikkeling succesvol te laten zijn. Van inhoud tot personeel, van techniek tot behoeften. Door met elkaar te zoeken leer je nieuwe dingen te verkennen, dat hoort er nou eenmaal bij”.

 

Spoorzoeker

Samen met zijn MT-collega’s richt Edwin zich op de hoofdsporen in ontwikkeling. Zowel op inhoudelijk vlak als organisatorisch gebied ontstaan er nieuwe rollen en taken. “De invulling daarvan, hoe je dat vormgeeft en wie welke taken bemand is erg belangrijk. Vooruit kijken, durven te focussen en rekening houden met de ontwikkeling van mens en teams maakt onze strategie en aanpak voor de komende jaren steeds scherper. We hebben daarbij primair oog voor de vraag en behoefte van onze klanten, maar natuurlijk ook voor onze eigen medewerkers. Onderling zijn kwaliteiten en drijfveren van GRID collega’s soms best verschillend, juist de mix maakt het zo’n sterke en hechte club. We weten elkaar mooi aan te vullen”.

 

Ambities waarmaken

Volgens Edwin zijn collega’s betrokken, gedreven. Ze durven dromen en doelen te stellen, willen die ook realiseren. “De volwassenheid in ambitie trok mij direct al aan. Het ook waar maken en durven doorpakken, ook als dat aanpassing vergt, is vaak nog wel een tweede. Ik heb genoeg werkomgevingen gezien waar dat moeizamer ging. Iedere ochtend wanneer ik ons kantoor nu fluitend binnenstap denk ik: wat gaan we vandaag weer van onze ambitie en opgaven realiseren? Er gebeurt hier dagelijks veel en er is naast een aantal kernprojecten ook de nodige hectiek rondom bijvoorbeeld verhuizingen of de inrichting van opvanglocaties. Desondanks weten we dit te managen en onze focus te houden. Het voelt goed om te weten waar we met elkaar als uiteindelijk doel en resultaat aan werken”.

Om dat doel te bereiken heerst er binnen GRID een grote mate van openheid. Vanuit betrokkenheid meedenken en doen is steeds vanzelfsprekender. “We hebben het over allerlei onderwerpen die GRID als geheel en ieders eigen werk raken. Dat voelt niet als een onderlinge strijd of ‘ik weet het beter’, maar brengt juist verdieping in ons werk en de onderlinge wisselwerking. Ik ben blij met de interactie en de korte lijnen die er binnen een compact GRID zijn”, zegt Edwin. Ook de ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers van GRID heeft hem positief verrast. Er is binnen de ambitie en opgaven van GRID veel ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ben jij net als Edwin klaar met stroperige werkprocessen en wel toe aan actie? Zoek je een werkgever waar doelen behaald worden en plezier voorop staat? Dan ben je bij GRID aan het juiste adres. Bekijk dan eens onze vacatures en laat zeker iets van je horen! We kijk er naar uit je te leren kennen.